Recept na fantastický dezert plný nadýchaného a pritom hutného krému

Máte radi krémové dezerty a chodíte občas maškrtiť do cukrárne práve na tieto zákusky? Dnes si môžete podobnú, kalorickú bombu plnú krému pripraviť pohodlne a jednoducho aj doma.

Prinášame Vám recept, ktorý krok po kroku poodhaľuje tajomstvo lahodnej chuti tak nadýchaného a pritom hutného krému.

Už na lyžičku, ktorá sa pomaly ponára do šľahačky a pudingu je krásny pohľad. Sliny sa Vám začnú zbiehať na povel. Na nič už nečakajte a zamierte do Vašej kuchyne.

Čo budeme potrebovať:

  • 3 vajcia
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 3 lyžice oleja
  • 2 lyžice medu alebo cukru múčka
  • 2 lyžice kakaa
  • vanilkový cukor
  • Prášok do pečiva ½

na krém:

  • 700 ml smotany
  • 2 vanilkové pudingy
  • V prípade potreby stužovač šľahačky
  • 100 g čokolády

na polevu:

  • 100 g horkej čokolády
  • Olej
  • trochu smotany

Postup:

1) Všetky prísady na cesto zmiešame dôkladne dohromady. Korpus pečieme 10 minút na 200 stupňov. Nemá byť vysoký. Nízky korpus je v poriadku.

2) Na krém si rozšľaháme smotanu. Uvaríme si klasickým spôsobom puding. Smotanu aj puding necháme poriadne vychladiť. Ak to považujete za potrebné, pridajte stužovač.

Nasekáme si najemno čokoládu. Puding zmiešame so šľahačkou. Do krémovej zmesi primiešame nasekanú čokoládu.

3) Vysokú vrstvou krému potrite korpus. Na polevu si rozpustíme čokoládu a zmiešajte ju s kvapkou oleja a smotanou. Podľa potreby smotanu pridávajte.

4) Polevou zalejte krém a nechajte poriadne vychladiť.

5) Pre ozdobu môžete použiť čokoľvek. Karamel, oriešky alebo podrvené sušienky. Záleží na vás.

 

Zdieľajte tento jednoduchý recept na dokonalé pudingové kocky so šľahačkou aj s vašimi priateľmi!

You Might Also Like