Recept na fantasticky chutné škoricové vejáriky z jednoduchého tvarohového cesta!

Výborné domáce vejáriky z úplne jednoduchého cesta a voňavej škorice.

Čo budeme potrebovať:

  • 400 g tvarohu
  • 480 g hladkej múky
  • štipku soli
  • 250 g zmäknutého masla
  • 1 lžičku prášku do pečiva

Na obalovánie:

  • Kryštálový cukor zmiešaný so škoricou

Postup:

Na prípravu cesta jednoducho zmiešame tvaroh, maslo, múku, prášok do pečiva a soľ.

Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré vyformujeme do tvaru bochníka. Ten rozdelíme na menšie bochníky a každý rozvaľkáme do tvaru kruhu.

Každý kruh preložíme na polovicu a na polovicu ešte raz na polovicu.

Takto nám vznikne tvar vejárika. Nakoniec už stačí len každý vejárik obaliť v zmesi cukru a škorice. Veľkosť vejárika záleží len na vás – môžete vytvárať väčšie alebo menšie vejáriky.

Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.

Dobrou chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like