Recept na fantastickú plnenú roládu z mletého mäsa: Bez vajec, soli a strúhanky, drží perfektne!

Výborný tip na roládu, ktorú môžete podávať teplú aj studenú. Je jednoduchá na prípravu a pokojne si môžete urobiť aj do zásoby a jednoducho dať do mrazničky. Potom ju len vyberiete, necháte rozmraziť a môžete podávať, na chuti zmrazenie rolády vôbec neuberie!

Čo budeme potrebovať:

1 kg mletého mäsa bravčového
mlieko, cesnak
1 lyžičku provensálskeho korenia
1 lyžičku korenia

Na náplň:

horčica
plátky syra
plátky šunky

Voliteľné: plátky slaniny, kapie …

Na vrch:

kyslá smotana

 

Postup:

Je dobré, aby mäsko bolo odležané, preto som si ho pripravila deň vopred. Jednoducho mleté ​​mäsko zmiešame s trochou mlieka (asi 100 ml), provensálskym korením, korením a cesnakom. Premiešame a dáme do chladu marinovať.

Na druhý deň si mäsko rozdelíme na dve polovice – mne sa najlepšie pracuje na stole. Mäsko vyformujeme na dva pláty a potrieme horčicou, uložíme plátky syra a šunky.

Opatrne začneme rolovať. Nevadí, keď sa Vám sa to nepodarí dokonale, po dokončení potrhané miesta ľahko opravíte – hmota je veľmi tvárna.

Teraz dáme obe role na plech vyložený papierom. Ja to robím tak, že plech si dám pod stôl a rolky jednoducho, akoby skĺznu na plech. Podľa potreby ešte upravte priamo na plechu.

Teraz vrch potrieme kyslou smotanou – smotanou nemusíte šetriť, na roláde chutí výborne.

Šup s tým do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 40 minút.

Dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like