Recept na domácu ruskú zmrzlinu bez vajec a cukru: Chutí výborne, je zdravšia a krásne drží tvar!

Ste fanúšikom tejto obľúbenej ľadovej pochúťky? Dnes sa s Vami chcem podeliť o skvelý recept, ako si pripraviť zdravšiu verziu ruskej zmrzliny bez lacných stužených tukov, surových vajec, umelých prísad a dokonca aj cukru. Domáca výroba je jednoducho vždy tá najlepšia.

Budeme potrebovať:

  • 1 bal. jemného tvarohu 250 g
  • 18 maslových sušienok
  • 1 lyžičku vanilkovej esencie
  • 500 ml smotany na šľahanie 33% + stužovač
  • 3 lyžice medu – môžete nahradiť práškovým cukrom
  • Volitelné – nadrobno nasekaná horká čokoláda

Postup:

Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku spolu so stužovačom, zašľaháme do nej aj tvaroh, med a esenciu. Podľa chuti môžete pridať aj nalámanú čokoládu.

Krém navrstvíme na menší plech, ktorý sme si vystlali sušienkami – ja som použila väčšie sušienky a vyšlo mi na dno 9 ks. Na vrch poukladáme zvyšné sušienky a vložíme do mrazničky stuhnúť.

Na porciovanie zmrzliny používame horúci nôž. Okrem sušienok môžete použiť aj tortové oplátky.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like