Recept na domáci Monte dezert: Keď ho raz skúsite, kupované dezerty už kupovať nikdy nebudete!

Výborný recept na domáci Monte dezert, ktorí milujú malí i veľkí maškrtníci. A čo je najlepšie, porcia pre celú rodinu vás vyjde na pár korún.

Čo budeme potrebovať:

Tmavý krém:

500 ml mlieka
1 bal. čokoládového pudingu
1 lyžice práškového cukru
100 g čokolády na varenie
50 g lieskových orechov
50 g masla

Biely krém:

3 tégliky kyslej smotany
3 bal. vanilkový cukor

Postup:

400 ml mlieka zmiešame s lyžicou cukru, rozlámeme do neho celú čokoládu na varenie a preložíme na plameň. Zahrievame a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.

Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame pudingový prášok. Keď je zmes na plameni tekutá, pridáme aj mlieko s pudingom. Varíme za stáleho miešania, kým zmes nezhustne.

Nakoniec pridáme rozomleté lieskové oriešky a ešte krátko povaríme.

Než nám zmes vychladne, našľaháme si maslo, ktoré následne vmiešame do vychladnutej zmesi.

V ďalšej mise zmiešame kyslú smotanu s vanilkovým cukrom – takto pripravíme svetlý krém. Teraz už len stačí navrstviť svetlý a tmavý krém.

Na dno pohára dáme svetlý smotanový krém, naň tmavý orieškový krém a naň opäť svetlý smotanový krém. Takto postupujeme pokým nie je pohár plný. Dáme vychladiť a môžeme si pochutnávať.

Dobrú chuť!

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like