Recept na domáci kinder Pingui, lepší ako kupovaný!

Neni lepší pocit, než si vychutnať vašu obľúbenú dobrotu v teple domova a tešiť sa z toho, že ste odviedli dobrú prácu.

Na prípravu budeme potrebovať:

1 hrnček múky,
1/2 masla,
1/2 hrnčeka cukru kryštál,
1/2 hrnčeka mlieka,
2 vajíčka,
150 g Nutelly,
1 ČL vanilkového cukru,
1 PL kakaa,
1 ČL prášku do pečiva.

 

Na prípravu krému budeme potrebovať:

700 ml sladkej smotany,
100 ml mlieka,
4 PL pr. cukru,
15 g želatíny.

Na prípravu glazúry I. budeme potrebovať: 

50 g horúcej čokolády,
50 g mliečnej čokolády,
1 ČL roztopeného masla,
2 PL rastlinného oleja.

Na prípravu glazúry II. budeme potrebovať: 

100 ml smotany na šľahanie,
125 g horúcej čokolády,
1 PL masla.

Návod na prípravu!

Krok 1
Vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom do peny. Pridáme olej, mlieko, vanilku a nutellu. Dôkladne premiešame.

Krok 2
Postupne do rozmiešanej hmoty pridávame múku, kakao a prášok do pečiva. Zmes si rozdelíme na 2 časti. Obe zmesi nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov cca 12-15 minút obojstranne.

Krok 3
Pripravíme si krém. Želatínu si vložíme do 150 ml mlieka a necháme naboptnať. Želatínu zmiešame so zvyškom mlieka a poriadne premiešame.

Krok 4
Smotanu na šľahanie zmiešame spolu s pr. cukrom do pevnej hmoty a následne pridáme želatínu.

Krok 5
Pripravíme si glazúru. Všetky ingrediencie na glazúru I. si dáme do hrnca a šľaháme nad parou.

Krok 6
Jednu polovicu vyšľahaného krému si nanesieme na prvú vrstvu cesta. Polejeme glazúrou I., nanesieme zvyšný krém, prikryjeme druhou vrstvou cesta a následne nanesieme glazúru II (Smotanu si zohrejeme v hrnci a pridáme čokoládu s maslom. Necháme rozpustiť a za stáleho miešania rozmiešame v hladký krém.).

Krok 7
Necháme odstáť v chladničke minimálne 2 hodiny, nakrájame na rezy a podávame.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like