Recept na dokonalú čokoládovú piškótu BEZ MÚKY: Chutí božsky a potrebujete na ňu len 3 suroviny.

Sme zvyknutý, že väčšina receptov, ktoré pečieme v sebe obsahujú múku. Je to logické, vďaka múke naše koláče, torty a dezerty držia pokope. Avšak čoraz častejšie sa stretávame s ľuďmi, ktorí múku nemôžu, pretože majú napr. celiakiu. Takisto, tí ktorí si držia svoju líniu alebo sa snažia schudnúť, sa múke vyhýbajú.

Dnes máme pre vás jeden skvelý recept na dokonalú piškótu, ktorú pripravíte bez zrnka múky. Všetko čo budete potrebovať sú len 3 prísady. Takúto piškótu môžete potom použiť ako korpus na torty, alebo len tak potrieť džemom alebo ľubovoľným krémom, prípadne dozdobiť ovocím. Fantázii sa medze nekladú.

Na tento tortový základ nepotrebujete ani gram múky a pritom chutí fantasticky a možno aj lepšie ako klasické piškóty s múkou.

Čo budeme potrebovať (tortová forma 26 cm)

150 g kryštálového cukru
50 g kakaa
6 vajec

Postup:

Najskôr si oddelíme bielka od žĺtkov. Žĺtky si vyšľaháme do svetlej peny, pridáme cukor a šľaháme, kým hmota nezačne hustnúť.

Nakoniec všľaháme kakao.

Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a opatrne (ideálne ručne) ho vmiešame do kakaovej hmoty.

Cesto prelejeme do tortovej formy dobre vymastenej maslom a pečieme pri 180 ° asi 30 minút.

Necháme vychladnúť a plníme akýmkoľvek krémom – kreativite sa medze nekladú. U nás doma ho máme radi len tak so šľahačkou.

You Might Also Like