Recept na dezert plný tvarohu a čokolády. Celý plech vás vyjde na menej ako 4€

Dezert plný tvarohu a čokolády je skutočne neodolateľnou dobrotou. A navyše, táto pochúťka aj úžasne vyzerá. Jednoducho dobrota do ktorej sa zamilujete s prvým sústom.

Ingrediencie:

na cesto:

  • 2 šálky polohrubej múky
  • ½ šálky rastlinného oleja
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • 3 vajcia
  • 1 šálka vlažnej vody
  • 3 lyžice kakaa

náplň: 

  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 1 bal. vanilkového pudingu
  • 450 g jemného tvarohu
  • 350 ml mlieka
  • 1 žĺtok

 

Postup:

Vo väčšej miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Potom postupne pridáme vodu, kakao, olej a preosiatu múku s práškom do pečiva.

Pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymažeme maslom a vysypeme múkou. Do formy vlejeme cesto.

Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding. Keď je puding hotový, zložíme ho z plameňa a necháme vychladnúť. Medzitým v miske vyšľaháme tvaroh s cukrom a žĺtkom a potom do hmoty vešleháme žĺtok. Keď je puding dostatočne vychladnutý, vmiešame ho do tvarohovej hmoty.

Tvarohovo-pudingový krém naplníme do cukrárskeho vrecka alebo igelitového vrecka, z ktorého odrežeme jeden roh. Potom krémom vytvárame na tmavom ceste vzor „mriežky“.

Takto pripravený koláčik vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút pri teplote 180 stupňov.

Necháme vychladnúť a môžeme podávať.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

You Might Also Like