Recept na čokoládovo kokosovú roládu. Jej príprava je rýchla, chuť vynikajúca.

Čokoládová roláda je úžasný dezert, ktorý možno nazvať geniálnym. Krása jedla spočíva nielen v dostupnosti surovín a jednoduchosti prípravy, ale aj v tom, že je možné zapojiť do pečenia aj deti.

Čokoládová roláda: Ingrediencie:

200g sušienok
80g masla
2 polievkové lyžice kakaa
Cukor (polovica pohára)
Voda (polovica pohára)
80g kokosových hoblín
80g práškového cukru

Príprava:


1.) Rozdrvte sušienky v mixéri alebo pomocou valčeka.
2.) Potom ich nasypte do hlbokej misky, pridajte kakao a dôkladne premiešajte.
3.) V malej panvici premiešajte vodu s cukrom, varte 1-2 minúty.
4.) Hotový cukrový sirup okamžite pridajte do sušienok. Miešajte, aby ste získali plastickú homogénnu hmotu.

5.) Potom si pripravte kokosovú náplň: zmiešajte zmäknuté maslo s práškovým cukrom, pridajte kokosové hobliny a dôkladne zmes premiešajte.
6.) Položte na stôl plastový obal, rozložte čokoládovú hmotu rovnomerne na vrch a vytvorte obdĺžnikovú vrstvu – najprv rukami a potom valčekom.
7.) Rozložte kokosovú náplň rovnomerne na čokoládový spodok a vyrovnajte ho valčekom.

8.) Začnite rolovať čokoládovo-kokosovú hmotu. Výsledný valec dajte do chladničky na 2-3 hodiny.
9.) Čokoládovú roládu rozkrájajte na kúsky a podávajte s mliekom.
10.) Čokoládovú roládu zo sušienok pripravíte rýchlo a každý bude do nej blázon.

Prajeme vám dobrú chuť.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like