Recept na chutnejšie kuracie rezne. Nie na také ako ste boli doteraz zvyknutý, sú jemné ako vata

Zdieľať článok na

Babička nekomplikovala varenie, a tak urobila vyprážané kurča. Podľa jeho receptúry to robím sám a sú tak mäkké, že sa topia v našich ústach.

 

Potrebujete:

  • 1 kg kuracích pŕs
  • 250 ml kyslej smotany
  • 100 g tvrdého syra
  • 4 vajcia
  • 4 strúčiky cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • hladkú múku a strúhanku na obaľovanie
  • olej na vyprážanie

Postup:

  1. Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na rezne.
  2. Plátky kuracích pŕs osolíme, okoreníme a potrieme roztlačeným cesnakom.
  3. Do misy dáme vajcia, kyslú smotanu a nastrúhaný tvrdý syr. Všetko spolu premiešame.
  4. Každý plátok mäsa obalíme postupne v múke, v smotanovej zmesi a nakoniec v strúhanke. Obalené kuracie rezne vyprážame v horúcom oleji z oboch strán. Ako prílohu podávame zemiakový šalát alebo zemiakovú kašu.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

ZDROJ:bidista.com


Zdieľať článok na

You Might Also Like