Recept na božský smotanový koláč: Úžasne jemný a pritom neuveriteľne jednoduchý!

Jednoduché prísady a fantastický výsledok. Vyskúšajte úplne jednoduchý koláč, ktorý tromfne aj zložité zákusky. Nie nadarmo sa hovorí, že naše babičky boli v kuchyni kúzelníčky!

ingrediencie:

Na cesto:

  • 400 g hladkej múky
  • 200 g masla alebo margarínu
  • 150 g práškového cukru
  • štipku soli
  • 2-3 lyžice mlieka
  • 1 vajce

Na krém:

  • 600 ml kyslej smotany
  • 2 bal. vanilkového pudingu
  • 150 g Kr. cukru
  • 500 ml mlieka
  • Kôru a šťavu z menšieho citróna

postup:

Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme hutné jednotné cesto. Cesto prikryjeme alobalom a vložíme na 30 minút do chladničky.

Z mlieka, cukru a pudingov uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť (sem-tam premiešame) a potom zmiešame s kyslou smotanou, kôrou a citrónovou šťavou.

Cesto rozdelíme na dve polovice a každú rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika (ja som na plechu s rozmermi 20 x 30 cm). 1 cesto preložíme na dno plechu, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Na cesto rovnomerne navrstvíme smotanový krém a prikryjeme druhou polovicou cesta.

Vložíme do dobre vyhriatej rúry. Pri teplote 180 stupňov pečieme 25-30 minút.

Necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a môžeme si pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like