Prvotriedna tekvicová buchta – chutí jedna báseň

Dnes vám ponúkame recept na tekvicovo krupicovú buchtu, ktorá nadchne každého, kto ju ochutná. Tekvicovú buchtu s kefírom pripravíme jednoducho, je originálna a chutná.

 

Základné suroviny:

    • jemne nastrúhaná tekvica – 2 poháre
    • kefír – 250 ml
    • cukor – jeden a pol pohára (polovicu pohára do cesta a jeden pohár do sirupu)
    • detská krupica – jeden a pol pohára
    • kypriaci prášok do pečiva – jeden a pol čajovej lyžičky
    • citrón – 1 kus (šťava do sirupu a kôra do cesta)
  • voda – polovica pohára (do sirupu)
  • strúhaný kokos (na posypanie) – 1 balíček
  • rastlinný olej – na vymastenie formy

 

Príprava:

  • Tekvicu nastrúhajte najemno.
  • Zapnite rúru na 180 stupňov.
  • Zmiešajte všetky suroviny na cesto – krupicu, cukor, tekvicu, prášok do pečiva, kefír, citrónovú kôru, všetko dôkladne a rýchlo premiešajte.
  • Cesto vlejte do formy, ktorú ste vopred vymazali rastlinným olejom.
  • Pečte 40-45 minút, či je cesto hotové, skúste špáradlom.
  • Než sa upečie cesto, pripravte si sirup: zmiešajte cukor, vodu, citrónovú šťavu, priveďte do varu, povarte 3 minúty a nechajte vychladnúť.
  • Ešte horúcu buchtu zalejte sirupom a posypte strúhaným kokosom.
  • Behom pol hodiny buchta vsiakne sirup a získate vynikajúci lahodný múčnik.

Dobrú chuť!

 

 

zdroj: teks.cz

You Might Also Like