Pripravujete fašírky vždy len z mäsa? Pridajte do nich zemiaky a kyslé uhorky, takú pochúťku ste dávno nejedli!

Fašírky. Tradičné jedlo každej správnej slovenskej rodiny. I keď treba povedať, že dnes sa už častejšie pripravujú na dedinách, kde ľudia chovajú na mäso vlastné zvieratká. Keď si totiž kúpite mleté mäso z obchodu, nikdy neviete čo od neho čakať. Mäso však dnes nebude našou prioritou. Vedeli ste, že zaváraniny sa dajú použiť aj inde, než do koláčov?

 

Toto jedlo si jednoducho zamilujete. Fašírky s pridaním zemiakov, kyslých uhoriek a slaninky sú tou najlepšou vecou na svete. Zaobstarajte si teda dôveryhodné mleté mäso a poďte variť s nami. Ak vaši doma milujú fašírky tak, ako my, potom máte zarobené na úspech. Vďaka tomuto oživeniu v kuchyni budete zase raz za kráľovnú gazdiniek.

 

Budeme potrebovať:

500g uvarených zemiakov

500g mletého mäsa

50g nadrobno nakrájanej slaninky

2-3ks väčších na drobno nakrájaných kyslých uhoriek

2 vajíčka

1 väčšiu cibuľu

4-5 PL lyžíc strúhanky

100ml mlieka

soľ a čierne korenie

cesnak (ak pridávate)

 

Postup prípravy:

Zemiaky si po uvarení ošúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Zmiešajte zemiaky s mäsom, na drobno nakrájanou cibuľkou, , koreninami, kyslou uhorkou a slaninkou. Poriadne premiešajte a začnite pridávať mlieko, vajíčka a nakoniec dostatočné množstvo strúhanky. Ak by vám bolo 4-5 PL lyžíc málo, nebojte sa pridať. Mäso bude mať korenistú chuť, takže nebudete cítiť nič mdlé, aj keď strúhanky prisypete viac. Nanajvýš sa vám fašírky opečú viac do chrumkava a budú mať lepšiu kôrku.

Rukami si vytvarujte jednotlivé fašírky, alebo mäsové guľky, podľa toho, v akej forme máte mäso radi. Guľky však treba opekať dlhšie, aby sa poriadne urobili aj zvnútra.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

zdroj:  ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu

 

You Might Also Like