Pripravte si túto sladkú dobrôtku bez kvapky oleja. Sú lahodné, mäkučké a nadýchané.

Vyzkúšajte si urobiť šišky podľa tohto skvelého receptu- pre zmenu v rúre. Sú úžasné lahodné, mäkučké a nadýchané. A čo je na nich to najlepšie? – nie sú nasiaknuté olejom!

Ingrediencie:


500 g polohrubej múky
30 g čerstvého droždia
280-300 ml mlieka
70 g kr. cukru
2 žĺtky
50 g masla
½ lyžičky soli

Na náplň:
Džem podľa chuti alebo marmeláda

Na potretie:
Rozpustené maslo

Na posypanie:
práškový cukor

Postup:


1. ½ mlieka zohrejeme, pridáme rozdrvené droždie a 1 lyžicu cukru. Počkáme až vyjde kvások.

2. Do samostatnej misky nasypeme múku, pridáme soľ, zvyšný cukor, žĺtky, maslo, mlieko a kvások. Premiešame a vypracujeme hladké, vláčné cesto.
3. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť približne hodinu. Potom cesto premiestníme, opäť prikryjeme a necháme ešte približne pol hodinku – až hodinku kysnúť.
4. Vykysnuté cesto prehodíme na pomúčený vál a rozválkáme na plát silný asi 2 cm. Z cesta pomocou poháru vykrajujeme kruhy, ktoré prehodíme na plech vyložený papierom na pečenie.

5. Do každého kúska urobíme menšiu jamku – môžeme na to použíť varešku alebo lyžičku.

6. Prikryjeme utierkou a kým sa zahreje rúra, necháme ešte kysnúť (približne 20 minút).

7. Pečieme pri teplote 190 stupňov kým povrch šišiek nie je zlatistý.

8. Po upečení potrieme rozpusteným maslom a do otvoru dáme marmeládu. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: ezy.cz

You Might Also Like