Pripravte si tento koláč, ktorý spestrí váš deň nie len svojou chuťou, ale aj vzhľadom! Ku kávičke je božský.

Ľahké a rýchle recepty sú našou doménou. Horúce dni najmä v lete si priamo pýtajú niečo, čo osvieži a poteší chuťové poháriky. Tento lahodný tvarohový koláč, na ktorý budete potrebovať minimum surovín si pripravíte takto.

Ingrediencie na cesto:
100g cukru
1 vajce
100ml kyslej smotany
2PL oleja
1ČL prášku do pečiva
15g vanilkového cukru
80g múky
4PL kakaa

Krém:
250g tvarohu
100g práškového cukru
250ml krému s obsahom 33%
40ml vody
25g želatíny
200g čerešní alebo iného bobuľového ovocia
15g vanilkového cukru

Postup:


1. Rozmixujte spolu vajcia a cukor, pridajte olej, smotanu a pokračujte v šľahaní.
2. V samostatnej nádobe zmiešajte múku, kakao, vanilkový cukor a prášok do pečiva.
3. V malých dávkach pridávajte suchú zmes do tej tekutej a jemne premiešavajte.
4. Vymastite si nádobu na pečenie, do ktorej vylejeme cesto (nemalo by siahať vyššie ako 3cm). Cesto pečieme v predhriatej rúre pri teplote 190 stupňov 20 minút.
5. Krém si pripravíme nasledovne. Želatínu zalejeme vlažnou vodou a 20 minút necháme odpočívať. Zatiaľ rozmixujeme tvaroh s krémom, pridáme vanilkový cukor a práškový cukor.

 

6. Vo vodnom kúpeli rozpustite želatínu a nechajte ju vychladnúť. Opatrne ju pridávajte do krému.
7. Upečené cesto vyberte z pekáča. Tortovú formu vymastite alebo vyložte celofánom a na dno nalejte časť krému.
8. Cesto nakrájajte na kocky a umiestnite ho spolu s čerešňami na prvú vrstvu krému. Následne znovu nalejte krém.
9.Formu zakryjeme potravinovou fóliou a dáme do ľadničky najmenej na 6 hodín (ideálne cez noc).
10.Tortu následne vyklopte z formy a môžete podávať.

Ideálne je pri tomto koláči použiť čerstvé ovocie, hlavne v lete, môže byť príjemným osviežením horúcich dní. Prajeme dobrú chuť.

 

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

ZDROJ:takprosto.cc

You Might Also Like