Pripravte si marinádu, narežte mäso a zeleninu a o 45 minút neskôr pocítite tú báječnú božskú chuť!

Ponúkame vám tento báječný recept na pečené bravčové mäso .Pochutná si celá vaša rodina!

Potrebujete

  • 750 g bravčového mäsa
  • 5 PL adžika korenie
  • 2 PL horčice
  • 100 g cibule
  • 2 PL slnečnicového oleja
  • 100 g šampiňónov
  • 1/4 ČL soli
  • 1/4 ČL mletého čierneho korenia
  • 3 PL červeného vína
  • 100 g tvrdého syra
  • 1/2 PL jablčného octu

 Postup

  1. Urobte si na mäse priečne rezy. Snažte sa, aby plátky neboli hrubšie ako 2 cm.

  1. Mäso vložte do hlbokej misky, pridajte do neho adžika korenie a horčicu. Marináda by mala byť dobre rozdelená medzi mäsové plátky. Následne ho vložte na 2 hodiny do chladničky.

  1. Cibuľu si narežte na kolieska, pridajte soľ, čierne korenie a polejte jablčným octom. Nechajte odstáť 10 minút.

  1. Vyberte mäso z chladničky, huby nakrájajte na plátky a spolu s cibuľou ich vložte medzi plátky mäsa.

  1. Mäsovú “knihu” polejte vínom, olejom a vložte do fólie. Pečte pri 200 stupňoch 45 minút.

  1. Po uplynutí doby vyberte mäso z rúry, položte na neho plátky syra a vložte do rúry ešte na 5 minút. Recept môžete doplniť vašim obľúbeným korením, zeleninou alebo orechmi.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj:takprosto.cc

You Might Also Like