Pripravte si jedno z pravých slovenských jedál aj u vás doma. Bryndzové pirohy a ich pravá chuť je neodolateľná!

Bryndzove pirohy. Dumplings with sheep cheese bryndza on brown plate on brown wooden background. Traditional slovak food. ** Note: Shallow depth of field

Pirohy. Jedno z najtypickejších jedál, ktoré na Slovensku máme. Ich prípravu by preto nemala podceniť žiadna gazdinka a v hlave či na papieri by mala mať niekoľko receptov, podľa ktorých si túto pochutinu jednoducho pripraviť.

Ak sme vám vnukli výborný nápad na nedeľný obed, pri čítaní ďalších riadkov sa dozviete, ako si túto špecialitu vyčarujete aj vo vašej kuchyni.

Na prípravu budeme potrebovať:

– 125 ml kefíru
– 125 ml vody
– 600 g hladkej múky
– 2 vajcia
– 2 PL cukru
– 2 ČL sušeného droždia
– ½ ČL soli

 

1.Na začiatku si do misky dáme vajcia s cukrom, ktoré spolu pomaly vyšľaháme.

2. Do tejto zmesi za stáleho miešania pridávame kefír, soľ a vodu.

3. Ak chceme vytvoriť husté cesto, do misky dáme múku zmiešanú s droždím.

4. Aby sme zabránili lepeniu cesta ku pracovnej doske, vysypeme ju múkou. Na ňu položíme vypracované cesto, ktoré prikryjeme misou. Tým prispejeme k tomu, aby bolo elastickejšie a lepšie pripravené na ďalšie kroky.

5. Po tomto bode nám zostáva už len povykrajovať menšie cestá v tvare kruhov a do nich si už podľa vlastného gusta pridáme tvaroh či lekvár. Na vás je aj ich ďalšia príprava vo vode, či na pare. Pri príprave želáme veľa šťastia a prajeme vám dobrú chuť.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like