Pripravte si granadiersky pochod podľa tohto receptu a už iný robiť nebudete. Pozrite, v čom sa líši od klasického!

Prichystajte si vynikajúci granadír podľa nášho receptu. Určite vám zachutí! Granadír je jednoduché jedlo, ktoré zvládne pripraviť každý. Vyskúšajte ho urobiť podľa nášho receptu. bezpodmienečne zachutí všetkým. Ak chcete svojich hostí prekvapiť a ukázať im niečo nové, pridajte opečenú slaninku, trocha pečenej krkovičky, či podusenú kyslú kapustu. Kvôli výraznejšej chuti môžete jedlo podávať aj s kyslými uhorkami. Nimi určite nič nepokazíte!

Recept:

Vyskúšajte bezmäsitý pokrm, ktorý zalahodí každému. Je časovo nenáročný a ľahký na svoju prípravu. A najlepšie je, že naň treba len niekoľko surovín, ktoré sa nájdu v každej domácnosti.

 

Čo budeme potrebovať:


7 ks zemiakov strednej veľkosti
250 g cestovín, najvhodnejšie sú fliačky
50 g masla
olivový oleja
1 väčšia cibuľa
soľ, mleté čierne korenie, rasca, mletá červená paprika – všetky koreniny použijeme na ochutenie granadíru

Tieto suroviny vystačia na prípravu 3-4 porcii.Granadiersky pochod trvá pripraviť približne 45 minút.

Postup:


1.) 
Ako prvé oškrabeme zemiaky, ktoré následne aj umyjeme a pokrájame ich na menšie kocky.
2.) Cibuľu ošúpeme a nadrobno nakrájame. Na panvicu pridáme maslo, olivový olej a už nakrájanú cibuľu, ktorú dohneda opražíme.
3.) Pridáme nakrájané zemiaky, ktoré osolíme, dochutíme mletým čiernym korením, rascou a zasypeme mletou červenou paprikou. Koreníme podľa potreby.

4.) Zemiaky za stáleho miešania restujeme na miernom ohni približne 5 minút, pokým sa zemiaky obalia v opraženej cibuľke.
5.) Zemiaky na panvici treba pribežne podliať asi 1,5 dl vody, môžeme ich zakryť  pokrievkou a nechať dusiť približne 15 minút dokým nezmäknú. Počas varenia ich občas premiešame.
6.) Zatiaľ dáme uvariť do osolenej vody fliačky (odporúčame použiť domáce). Po dovarení cestovín vodu scedíme napríklad pomocou sitka.

7.) Dovarené zemiaky odstavíme, pridáme fliačky a poriadne premiešame.
8.) Takto pripravené jedlo môžeme servírovať na taniere.
9.) Granadír môžeme podávať napríklad aj s čalamádou. Ochutiť ho môžeme aj postrúhaným syrom. Pre obľúbencov mäsitých pokrmov, môžeme do jedla pridať kúsky opečenej slaninky, či vyššie spomínanú pečenú krkovičku.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like