Pripravte si domácu polevu na zákusky a torty. Výborná poleva z troch ingrediencií.

Ak chcete nejakú farebnú, stači pridať potravinárske farbivo.

Budeme potrebovať:

250 g – kr. cukor
130 ml – voda
1 lyžička – ocot 20 percentný

Postup:

1.

Do kastróla nalejeme vodu a ocot, prisypeme kryštálový cukor. Všetko privedieme do varu, potom plameň stiahneme a ešte 10 minút varíme na miernom ohni. Po desiatich minútach sa nám vytvorí cukrový sirup.

2.

Uvarený sirup prelejeme do studenej misy a za občasného miešania necháme mierne vychladnúť.

3.

Po 5-6 minútach miešania sa postupne zmení farba sirupu na bielu a hmota začne tuhnúť. Ešte stále to za občasného miešania premiešavame.

4.

Po ďalších 5-6 minútach dosiahneme požadovanú konzistenciu.

5.

Podľa potreby môžeme pridať potravinárské farbivo a natrieme na tortu. Táto poleva vystačí na tortu s priemerom 24 cm. Hmota na torte stuhne za menej ako 1 hodinu. Ak potrebujeme viac polevy, urobíme to z dávky 500 g cukru, 250 ml vody a 1 lyžičky octu. V tomto prípade varíme 15 minút.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

Zdroj: Citromhab

You Might Also Like