Pripravte si chutnú domácu pizzu bez čakania: Čo je najlepšie, nemusíte čakať na vykysnutie cesta!

Snáď každý z nás, niekto viac a niekto menej, miluje pizzu. Ak ju milujete tak ako my, tak poznáte ten pocit, keď si ju chcete pripraviť podľa seba, ale predstava komplikovanej prípravy a zdĺhavého procesu prípravy vás nakoniec prinúti objednať si nie vždy najlepšiu pizzu na donášku, prípadne siahnete po niečom inom. A práve to nás prinútilo trochu prelustrovať internet s nádejou, že musí existovať aj iná cesta. S veľkým zadosťučinením môžeme povedať, že existuje.

Potrebné ingrediencie sú:


600 g hladkej múky
1 lyžička soli
1 lyžička cukru
40 g čerstvého droždia (1 kocka)
300-350 ml vody
7 lyžíc oleja (olivový, slnečnicový, je to na vás)

 

Čo si pridáte na vrch záleží od vaších chuťových pohárikov. Základom je kečup alebo paradajková omáčka, ako základ však môžete použiť len syr či smotanu a pokračujete šunkou, salámou, cez olivy po ananás, až k obľúbenému vajíčku či kukurici a nezabudnite na korenie ako je bazalka, soľ alebo čierne korenie. Všetko záleží na vás a bez doplatku za prílohu 🙂

Postup:


1.)
 Do menšieho objemu vody pridáme cukor a rozdrvené droždie. Počkáme, kým dostaneme a kvások a medzi tým si v druhej miske pripravíme múku so soľou.
2.) Následne pridáme kvások, zvyšok vody, olej a vymiešame jednotné hladké cesto. S cestom pracujeme ihneď.
3.) Cesto si rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme cesto tak, aby bolo dostatočne veľké na plech.

4.) Plech vyložíme papierom na pečenie alebo vymastíme olejom a položíme cesto na plech, potrieme ho napríklad kečupom, pridáme šunku, kukuricu a všetky nami vybrané ingrediencie.

5.) Vložíme plech do vyhriatej rúry a pečiem pri 220° 15-20 minút. 5 minút pred koncom pridáme na pizzu syr.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

You Might Also Like