Pripravte neodolateľné bravčové rezne, ktoré vám učarujú hneď na prvýkrát!

Určite sa vám už stalo, že ste museli pripraviť obed pre väčšiu skupinu ľudí a vtedy nie je nič lepšou voľbou ako bravčové mäso.

Bravčové rezne v rúre je jedlo, ktorým ulahodíte každému. My vám prezradíme trik, ako dosiahnuť, čo najjemnejšie bravčové rezne. Bravčové rezne s paradajkami posypané syrom vám učarujú na prvýkrát. Podelíme sa s vami o recept, ktorý vám nezaberie veľa času, ale určite ním zabodujete.

Šťavnaté bravčové rezne:


Ingrediencie:


1 kg bravčového mäsa
2 paradajky
200 g tvrdého syra
3 čajové lyžičky majonézy alebo smotany
2 – 3 strúčiky cesnaku

Postup:


1. Paradajky umyte a narežte na tenké plátky. Nastrúhajte si do nádoby syr.
2. Do majonézy alebo smotany vytlačte cesnak a poriadne premiešajte. Mal by sa vám podariť hladký dip, ktorý dodá tomuto jedlu mäkkosť.
3. Bravčové mäso narežte na plátky hrúbkou cca 1,5 – 2 cm.

4. Rezne položte na drevenú dosku, zakryte potravinovou fóliou a poriadne vyklepte z oboch strán.
5. Pekáč vymažte olejom a poukladajte doňho naklepané rezne tesne vedľa seba. Mäso osoľte, okoreňte a natrite dipom z majonézy a cesnaku.
6. Navrch poukladajte plátky paradajok a poriadne posypte syrom.

7. Pekáč dajte do vyhriatej rúry na 200°C na 40 minút.
8. Mäkké bravčové rezne sú hotové! Už ich len naložiť na tanier a môže sa obedovať.

Mäso pripravené takýmto jednoduchým spôsobom je veľmi jemné, mäkké a doslova sa topí v papuľke. Hlavne nemusíte tráviť v kuchyni celé hodiny! Sýty obed bude hotový mihnutím oka. Okrem paradajok a syra môžete pridať bulharskú papriku, hríby alebo plátok ananásu. Neviete čím prekvapiť hostí? Pripravte im chutné bravčové rezne!

Uložte si tento recept, určite sa vám zíde. Prajeme vám dobrú chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like