Príloha pražené zemiaky vás výjde len na 4 eurá. Lacná a neopísateľne chutná príloha hotová hneď

Koľko pokrmov zo zemiakov dokážete pripraviť vo vašej kuchyni? Sme presvedčení, že poznáte nespočetne veľa receptov, kde sú zemiaky hlavnou ingredienciou. Preto sme sa rozhodli zdieľať s vami zemiakový pokrm, ktorý ste pravdepodobne ešte nikdy nejedli. Vyskúšajte ho a neoľutujete!

 

Potrebujete

  • 700 g zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 1 paprika
  • 1 mrkva
  • ½ čl mletého čierneho korenia
  • 1 čl mletej červenej papriky
  • 1 čl octu
  • 50 g sójovej omáčky
  • 50 ml oleja
  • bylinky podľa chuti

Postup

Najskôr je potrebné si pripraviť všetky ingrediencie a až potom pokračovať vo varení, pretože celková príprava bude prebiehať v rýchlejšom tempe. Najskôr si nakrájajte papriku na menšie pásiky, mrkvu a zemiaky nastrúhajte na strúhadle (V prípade, že máte k dispozícii špeciálny stroj, strúhaním si zo zemiakov a mrkvy vytvarujte tenké slamky). Cibuľu nakrájajte na kolieska.

 

Teraz si do panvice s rozohriatym olejom pridajte cibuľu. Nie je nutné ju dlho smažiť, stačí len pár minút. Potom k nej pridajte mrkvu a nechajte smažiť ďalšie 2-3 minúty. Neprestávajte s miešaním.

Po tom, čo mrkva chytí ružovkastú farbu, pridajte k nej nastrúhané zemiaky. Smažte za stáleho miešania. Keď sú už zemiaky hotové, pridajte do zmesi nakrájanú papriku a miešajte ďalšiu minútku. Teraz je čas pridať korenie. Sójovú omáčku zmiešajte s octom a nalejte ju na zemiaky. Opäť všetko dôkladne premiešajte.

Zemiaky sú už takmer hotové. Nakoniec ich ešte prikryte a nechajte na plameni po dobu niekoľkých minút (približne 5 min). Potom panvicu stiahnite z plameňa a môžete servírovať. Pre ešte lepšiu chuť môžete zemiaky posypať vašimi obľúbenými bylinkami.

Ako môžete vidieť, ide o jednoduchý a chutný zemiakový pokrm. Ide o skvelú alternatívu k bežným hranolčekom. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

zdroj: takprosto

You Might Also Like