Prezidentské zemiaky s hermelínom – Toto triumfne klasické francúzske zemiaky. Geniálna večera za 10 minút!

Tieto zemiaky sú veľmi chutné a úplne jednoduché na prípravu. Recept mám z 15-minútovej kuchárky pod názvom prezidentské zemiaky.

Potrebujeme:

80 dkg zemiakov

2 Hermelíny (po 120g)

20 dkg anglickej slaniny

350 ml smotany

soľ

korenie na americké zemiaky

ligurček alebo pažítku

Postup:

Surové olúpané zemiaky nakrájame na plátky, naukladáme ich do pekáča, osolíme, posypeme nakrájaným ligurčekom a korením.

Poukladáme syrom nakrájaným na plátky a slaninou tiež na plátky.

Znovu vrstvíme – zemiaky, slaninu, syr a posledná vrstva zemiaky. Na tie dáme ešte niekoľko plátkov syra a zalejeme smotanou (ak nemáme sladkú smotanu, môžeme požiť aj kyslú, je to tiež výborné).

Pečieme na 190 ° c asi 30 minút, najprv prikryté, potom odkryjeme a dopečieme, aby sa vytvorila zlatistá kôrka. Podávame so zeleninovým šalátom, ale dalo by sa aj ako príloha k mäsu.

 

Zdroj: woman.tiscali.cz

You Might Also Like