Prekladané mäso na mexický spôsob. Idú doňho len samé „fajnové veci

Prísady:

 

  • 0,5 kg mletého mäsa
  • 250 g ryže
  • malé balenie mrazenej mexickej zeleniny
  • 1 balenie mexického korenia
  • 375 g kyslej smotany
  • 1 cibuľa
  • soľ, paprika, čierne korenie
  • syr podľa chuti

 

Príprava:

Ryžu uvarím klasickým spôsobom len pridám do vody vegetu. Medzi tým na lyžičke masle udusím zeleninu a osobitne v inom hrnci udusím mäso na cibuli.

 

Mäso ochutím mexickým korením, soľou, paprikou a korením, podlejem 1,5 dl vody a nechám dusiť.

Sklenú misu potriem maslom, nasypem uvarenú ryžu, posypem čiernym korením, navrstvím udusenú zeleninu (dve lyžice zeleniny odložím nabok) a nakoniec mäso. Odloženú zeleninu zmiešam s kyslou smotanou, osolím a okorením.

Touto zmesou potriem vrch a posypem strúhaným syrom.

Pečiem v predhriatej rúre kým sa vrch neupečie do červena.

Dobrú chuť prajem!

 

Tip:

Keď som to piekla prvý krát, celá rodina nedočkavo čakala čo to bude. Nakoniec to dopadlo tak dobre, že si každý nabral ešte raz a tak sme ešte v ten večer dojedli celú misu mexického mäsa.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like