Pre všetkých milovníkov jabĺk – obrátený ,,JABLKÁČ” s kyslou smotanou a čokoládou. Musíte ho vyskúšať, chutí fantasticky!

Tento skvelý jednoduchý recept ocenia najmä milovníci jabĺk. Ja ho robím pravidelne a u nás doma ho všetci milujú.

Jediný problém je ten, že nestačí stuhnúť – je hneď preč :).

Čo budeme potrebovať na prípravu “Jablkáča”:

750 gramov jabĺk, ktoré ochutíme škoricou, cukrom a pokvapkáme citrónovou šťavou

Na cesto:

4 vajcia
180 g cukor práškový
180 g polohrubá muka
1/2 bal. prášok do pečiva
1 dl olej, voda
kakao podľa chuti
2 bal. puding vanilkový alebo smotanový
6 dl mlieko
cukor podľa chuti
1 kus tvaroh vo vaničke nízkotučný
2 kusy kyslej smotany
čokoláda podľa chuti

Postup:

Jablká ošúpeme, nastrúhame, ochutíme škoricou, cukrom a pokvapkáme citrónovou šťavou, všetko rozložíme na plech s papierom na pečenie.

Vyšľaháme piškótové cesto, žĺtky s cukrom, pridáme i olej a vodu (pridávajte po lyžičkách, cesto by malo mať konzistenciu ako cesto na klasickú piškótu), múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov (primiešame ručne a po častiach).

Cesto vylejeme na jablká, dáme piecť na 175 stupňov. Dávajte pozor, cesto sa upečie naozaj rýchlo (17-20 min).

Po upečení a vychladnutí prevrátime na druhú stranu. Z mlieka, cukru a puding. práškov uvaríme hustú kašu, ktorú necháme trochu vychladnúť, potom vymiešame spolu s tvarohom a jednou kyslou smotanou. Natrieme na obrátený koláč, necháme stuhnúť a medzitým si pripravíme polevu.

Nad parou rozpustíme čokoládu a primiešame k nej druhú kyslú smotanu. Hneď natrieme na krém a môžeme krájať koláčik.

Koláčik by mal odstáť v chladničke, aby stuhol, bude sa Vám lepšie krájať.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like