Pravý Zemiakový langoš! Chutí ako z vianočných trhov a vydrží niekoľko dní. Iný recept už nepoužívam

Delikátne okázalý, dobrý s množstvom cesnaku, kyslou smotanou a strúhaným syrom! Môžete sa pripraviť, rodine sa určite bude páčiť a chutiť! Po výdatnej polievke je skvelou voľbou. Nebudete sa ňou môcť nabažiť!

Prísady:

• 650 g múky,
• 30 g kvasnice,
• 350 ml mlieka,
• 1 lyžičku cukru,
• štipku soli,
• 1 lyžicu oleja,
• 250 g zemiakov.

Príprava:

Zo zemiakov vyrobíme pyré, potom pridáme múku, olej, soľ a kvasnice nahustené do mlieka. Spracujeme a necháme pracovať 45 minút. Vytvarujeme z nich kúsky langoša a ešte necháme pracovať ďalších 10 minút. Vytiahneme s olejovým valcom a potom vypražíme vo veľkom množstve  oleja.

Vyskúšala som veľa druhov lángošových receptov, ale myslím si, že tento je ten pravý!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like