Poslanecký tvarožník, ak máš doma tvaroh a lekvár, môžeš začať s prípravou! Najjednoduchší a najlepší koláč našich babičiek!

Obľúbený tvarohový zázrak, z ktorého nikdy nieje dosť, keď ho raz upečieš, určite očarí aj teba.

 

Prísady:

cesto:

  • 25 dkg polohrubej múky
  • ½ prášku do pečiva
  • trošku sódy bikarbóny
  • 12 dkg masla
  • 12 dkg práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 1 dl smotany
  • kôra a šťava s ½ citróna

 

Príprava:

Ingrediencie na cesto zmiešame, vypracujeme cesto, rozváľkáme a položíme na plech. Upečieme ho len do polovice, potrieme marhuľovým džemom a tvarohovou plnkou a skoro do hotova upečieme.

Tvarohová plnka:

3 žĺtky, 50 dkg tvarohu, 15 dkg cukru, 2 balenia van. cukru, kôra a šťava s ½ citróna.

Bielková pena:

4 bielka, 15 dkg cukru, 1-2 kvapky citrónovej šťavy, Vyšľahanú penu natrieme na tvaroh a na pár minút vrátíme do rúry.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Recept od Róberty Sendlerovej

You Might Also Like