Ponáhľate a nemáte čas vyvárať, avšak na Vás doma čakajú hladné krky? Vyskúšajte tento recept na zapečené penne so zeleninou. Uvidíte, že si ich všetci zamilujú a Vám zostane dostatok času na radovánky!

Čo Vás napadne, keď počujete slovo „Taliansko“? Prvá vec, ktorá napadne nás, sú jednoznačne cestoviny – ochutené, korenené a pokorné jedlo. A čo viac, je to tak rýchly a jednoduchý pokrm, že si našiel zaľúbenie takmer všetkých.

Navrhujeme Vám vyskúšať tento chutný recept na prípravu talianskych cestovín, ktorý je vhodný najmä vtedy, keď Vás čas tlačí.

Zapečené penne so zeleninou

Čo budete potrebovať?

  • 2 červené papriky
  • 2 cukety
  • huby
  • 1 cibula
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 1 CL soľ
  • 1 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 PL provensálskeho, alebo talianskeho korenia
  • 450 g penne cestovín
  • 3 šálky omáčky marinara
  • 1 šálka strúhaného syra
  • 1/2 šálky strúhanej údenej Mozzarelly
  • 1/2 šálky zmrznutého hrášku
  • 1/4 šálky strúhaného parmezánu na omáčku a 1/3 šálky na ozdobenie
  • 2 PL masla

Ako na to?

  1. Najprv si predhrejte rúru na 230 ° C.
  2. Potom si nakrájajte papriku na pásiky a cibuľu na mesiačiky. Cuketu si nakrájajte na kocky. Všetko potom spoločne vyložte do pekáča, pridajte olivový olej a premiešajte.
  3. Pridajte 1/2 ČL soli, 1/2 ČL korenia a bylinky, a pečte po dobu 15 minút, kým zelenina nezmäkne.
  4. Penne by ste mali variť po dobu 6 minút, kým nezmäknú. Potom ich sceďte.
  5. Následne skombinujte pečenú zeleninu, penne, omáčku marinara, syr, hrášok, 1/2 ČL soli a 1/2 ČL korenia vo veľkej miske, a všetko dôkladne premiešajte.
  6. Umiestnite zmiešané penne do formy na pečenie vymazanej olejom. Posypte parmezánom a pridajte kúsok masla.
  7. Pečte cestoviny, kým sa neobjaví zlatá krusta a syr sa úplne neroztaví.

Dobrú chuť prajeme!

You Might Also Like