Položila som do plnky 4 vajíčka. Urobila som ckvelý mäsový koláč ktorý moja rodina hneď zjedla

Dostali ste chuť na zaujímavé a zároveň sýte raňajky či večeru? Dávame vám do pozornosti tento slaný koláč z lístkového cesta plnený mäsom, vajíčkami a mozzarellou. Ručíme vám za to, že jeho chuť si okamžite zamilujete nielen vy, ale aj celá vaša rodina!

Ingrediencie:

  • 650 g mletého bravčového mäsa
  • 6 vajec
  • Lístkové cesto
  • 50 g mozzarelly
  • 15 g cesnaku
  • 35 g petržlenovej vňate
  • Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti

Postup:

  1. Najskôr si pripravte zmes mletého mäsa a uvarte si 4 vajcia.

  1. Pridajte do mletého mäsa 1 surové vajce, soľ a korenie podľa vkusu. Taktiež tam pridajte umytú a nakrájanú petržlenovú vňať, cesnak pre chuť a všetko dôkladne premiešajte.

  1. Mozzarellu si narežte na tenké plátky – približne 9 ks.

  1. Rozprestrite si lístkové cesto a naneste na neho polovicu mäsovej zmesi.

  1. Na vrch poukladajte 5 plátkov syra a na nich 4 uvarené vajíčka. Zvyšný syr dajte na alebo medzi vajíčka.

  1. Zo zostávajúcej mäsovej plnky si vytvorte niekoľko placiek, ktorými budete zakrývať vajíčka a syr.

  1. Na oboch stranách lístkového cesta urobte 6 diagonálnych rezov. Potom nimi začnite preplietať plnku a vytvorte si niečo ako zapletený vrkoč.

  1. Vyšľahajte si surové vajíčko a potrite ním celé cesto.

  1. Pripravený koláč vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte približne 30 minút.

  1. Takto bude vyzerať, keď ho rozrežete…

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like