Polievky sa u nás veľmi nejedia, ale táto FAZUĽOVÁ je hneď zjedená a hrnce sú prázdne

Fazuľová polievka počas prípravy a uvarená! Mi ju máme veľmi radi, preto vždy keď túži rodina po chutnom obede, tak sa pripravuje fazuľová s údeným kolienkom.

Prísady:

  • ½ kg údených rebierok, 1 údené koleno
  • 2 cibule
  • na kocky nakrájaná: mrkva, petržlen, zeler
  • 2 paradajky
  • 2 papriky
  • mleté čierne korenie
  • mletá rasca
  • 4 bobkové listy

Na zápražku: 1 pl masti, 2 pl hrubej múky, 3 strúčiky roztlačeného cesnaku, 1 pl červenej papriky.

Príprava:

Fazuľu treba namočiť deň dopredu. (odporúča sa namočiť aj údené)

Cibuľu udusíme na masti,  pridáme papriku a paradajky a spolu opražíme, potom pridáme údené mäso. Pridáme bobkový list, korenie, opatrne osolíme a opražíme aj mäso.

Podlejeme vývarom, pridáme fazuľu a varíme. Ku koncu pridáme aj nakrájanú zeleninu a dovaríme. Nakoniec zapražíme cesnakovou, paprikovou zápražkou.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

You Might Also Like