Podľa Jamieho Olivera: Vyskúšajte recept na PEČENÚ CVIKLU S CESNAKOM. Toto je najlepšie jedlo z tejto zeleniny, aké som kedy ochutnala!

Zdieľať článok na

Výborné ako príloha, ale aj ako perfektná a zdravá večera. Môj manžel nemá červenú repu rád, ale keď som ju pripravila takto, zjedol jej celý plech.

Ingrediencie:

  • ½ kg malej červenej repy
  • 1 väčšiu hlávku cesnaku
  • Soľ, majoránku, korenie (prípadne aj iné korenie či bylinky)
  • 6 lyžíc olivového oleja
  • 3 lyžice balsamico octu

Postup:

Repu očistíme a nakrájame na mesiačiky. Zapekaciu misu vyložíme alobalom – mal by pokrývať steny misky. Na alobal uložíme kúsky repy, neolúpané strúčiky cesnaku, ochutíme soľou, korením, bylinkami a nakoniec pokvapkáme tekutými prísadami.

Teraz prichádza najdôležitejšia časť, zabalenie. Na vrch repy položíme ďalší kúsok alobalu a prečnievajúce konce alobalu na stenách misy zahneme, čím vytvoríme akýsi uzavretý, tesný balíček, vnútri ktorého je repa so všetkými prísadami a nevytečie z neho šťava.

Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 stupňov pečieme 60-90 minút (všetko závisí na veľkosti repy musí byť mäkká).


Zdieľať článok na

You Might Also Like