Poctivé vanilkové krémeše z lístkového cesta. Žiadna zdĺhavá príprava, nič náročné a hlavne chutné.

Budeme potrebovať:

1 bal. – lístkové cesto
80 g – kukuričný škrob
500 ml – mlieko
100 g – kr. cukor
200 ml – smotana na šľahanie
2 lyžice – práškový cukor
6 plátkov – želatína
1 ks – vanilkový struk

Postup:

1.

Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát, ktorý prekrojíme na polovicu. Jednu polovicu vcelku preložíme na druhú stranu plechu a upečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista. Nezabudneme ho poriadne poprepichovať vidličkou, aby sa nenafúklo.

2.

Druhú časť lístkového cesta nakrájame na štvorčeky a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Tie už neprepichujeme vidličkou. Upečieme rovnako ako celý plát. Môžete nakrájať aj celé cesto na rovnaké štvorce a potom budete každý kúsok plniť samostatne.

3.

Želatínu namočíme do vody (riadime sa pokynmi na obale) a necháme napučať. Mlieko, cukor, vnútro vanilkového struku dáme ohriať na oheň, pridáme škrob a dôkladne premiešame, aby sme nemali hrudky. Varíme kým hmota nezačne hustnúť a následne odstavíme, pridáme napučanú želatínu a necháme ju rozpustiť. Krém zakryjeme a necháme mierne vychladnúť.

4.

Smotanu vyšľaháme s cukrom do tuhej šľahačky a opatrne ju vmiešame (už len vareškou) do mierne vychladnutého krému. Opatrne premiešame a krém odložíme do chladničky.

5.

Na prvé cesto nanesieme krém (ak ste nakrájali celé cesto, cukrárskym sáčkom nanesieme na každý kúsok trocha krému) a zakryjeme ho štvorčekom. Vrch posypeme práškovým cukrom a podávame.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Ichkoche

You Might Also Like