Plnené oriešky, rodinný favorit, tak ako ho pripravuje babka! Tomtuto nikto neodolá

Z tejto dobroty musím vždy pripraviť veľkú porciu, lebo ju má každý rád. Je to správna voľba na každú príležitosť.

 

Prísady:

cesto:

  • 40 dkg hladkej múky
  • 20 dkg práškového cukru
  • 30 dkg masla
  • 24 dkg mletých orechov
  • 3 žĺtky

Plnka:

  • 10 dkg práškového cukru
  • 13 dkg masla
  • 8 dkg mletých orechov
  • 4-5 pl marhuľového džemu (ja som použila mamin džem bez cukru)

Príprava:

Z prísad na cesto pripravíme cesto a vtlačíme do foriem. Palcom urobíme na každú priehlbinku, lebo cesto naberie objem pri pečení a aby sme mali kde dávať krém po upečení.

V predhriatej rúre na 180°C pečieme 8-10 min. Dávajte pozor aby nezhoreli ale aby mali pekné hnedé kraje. Ešte horúce ich povyberáme z foriem a necháme vychladnúť.

Krém: maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme orechy a džem a dôkladne premiešame.

Upečené oriešky naplníme krémom a uložíme ich do dobre zatvorenej dózy. Potrebujú aspoň jeden deň aby zmäkli.

Hotové koláčiky obaľujeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom alebo s kakaom zmiešaným s práškovým cukrom. Ja osobne ich mám radšej neobalené tak ich vôbec ničím neobaľujem.

Tento recept je na cca 50 ks orieškov.

Ak chcete pre viac osôb tak ich robte z dvoch dávok, ja som ich robila minulý týždeň a už nemám ani jeden kus.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like