Plnené kuracie prsia so syrom a cuketou rýchlovka do rúry!

Plnené pokrmy sa u nás z mäsa pripravujú v mnohých rôznych variantoch. Obľúbeným druhom mäsa pre plnenie je mäso kuracie, alebo morčacie. V recepte využívame kuracie mäso, ale môžete použiť aj iné.

Variabilita platí aj pri výbere prísad na plnenenie. Môžete experimentovať a pripravovať toto lahodné jedlo zakaždým s niečím iným. Nakoniec stačí už len vybrať vhodnú prílohu a môžete podávať.

Zloženie:

  • 4 veľké celé kuracie prsia plátky
  • 8 veľkých tenkých plátkov šunky
  • 1 stredná cuketa
  • 300 g syra
  • 1 štipka soli
  • 0,5 lyžičky zmesi korenia na mäso
  • olej

Príprava:

Mäso umyjeme, rozklepeme a rozložíme do zapekacej misky, alebo na plech. Každý kúsok posolíme, okoreníme a poukladáme plátkom šunky.

Olúpanú cuketu nakrájame na tenké plátky s rozmermi 2-3 mm a umiestnime na šunku tak, aby sa navzájom ľahko zakryli. Posypeme malým množstvom soli. Syr nastrúhame. Predhrejeme rúru.

V čase, než sa rúra zahreje (asi 20 minút), cuketa napustená soľou pustí toľko šťavy, že nie je potrebná žiadna dodatočná voda na zmäkčenie mäsa.

Posypeme plátky syrom a vložíme do rúry.

Po dobu 30 minút pečieme zakryté pri teplote 200 ° C. Odstránime alobal a pečieme ďalších 10 minút.

zdroj: receptneked.hu

You Might Also Like