Piškótové Tango rezy s pudingovým krémom! Jednoduché, rýchle a nenáročné

Tento bohato krémový dezert sa nikdy neomrzí. Jeho mínus je snáď len v tom, že sa musí nechať vychladiť, čo je väčšinou nemožné. Ubrániť ho je teda nadľudský výkon. Rodina aj priatelia nikdy nemajú toľko trpezlivosti na to, aby dezert v chladničke zostal potrebnú dobu.

Vyskúšajte ho s nami aj Vy. Príprava je jednoduchá, rýchla a nenáročná. Pomôcť Vám s ním tak môžu pokojne aj deti, ktoré tak na chvíľu zabavíte.

Ingrediencie:

– 760 g hladkej múky
– 1 bal. vanilkového pudingu
– 350 g práškového cukru
– 100 g zmäknutého masla
– 2 vajcia
– 1 bal. prášku do pečiva
– 150 ml mlieka

Krém:

– 250 g masla
– 200 g práškového cukru
– 1,2 l mlieka
– 4 bal. vanilkového pudingu

Na vrch:

– Detské piškóty podľa potreby a chuti
– 150 g horkej čokolády a 2-3 lyžice masla

 

Postup:

1)
V mise zmiešame všetky prísady na cesto. Cesto spracujeme. Vzniknuté cesto si rozdelíme na 3 časti. Každú časť rozvaľkáme a dáme upiecť samostatne do rúry. Pečieme vo vymastenom a vysypanom plechu zhruba 10 minút pri 150 stupňoch

2)
Pripravíme si klasickým spôsobom puding. Z pudinkových práškov a zhruba 50 g práškového cukru a mlieka si uvaríme puding. Zvyšný cukor vyšľaháme s maslom a túto maslovú zmes pridáme do vychladnutého pudingu.

3)
Na plech (30 × 35 cm), alebo akýkoľvek tácku, dáme 1 plát upečeného korpusu a potrieme 1/3 krému. Rovnakým spôsobom pokračujeme so všetkými plátmi a zvyšným krémom. Krémom by ste mali končiť. Na krém poukladáte ľubovoľne piškóty a prelejete polevou z rozpusteného masla a čokolády. Dezert dajte vychladiť cez noc do chladničky.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like