Piškóta na tortu, do ktorej nejde ANI GRAM MÚKY: Recept priamo od výborného cukrára, chuť je úžasná!

Spread the love

Pripravíte hu úplne bez múky a všetko, čo vám treba sú len 3 prísady. Perfektný tip na ľahšiu a pritom vynikajúcu tortu. My ho voláme aj kúzelný korpus, pretože naozaj nejde doň ani zrnko múky a pritom je fantastický a možno aj lepší ako klasické piškóty s múkou. Recept mám priamo od cukrára, ktorý nám piekol aj na svadbu.

Potrebujeme (na formu s priemerom 26 cm):

150 g kryštálového cukru

50 g kakaa

6 vajec

Postup:

Najskôr si oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky si vyšľaháme do svetlej peny, pridáme cukor a šľaháme, kým hmota nezačne hustnúť. Nakoniec všľaháme kakao. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a opatrne (ručne) ho vmiešame do kakaovej hmoty. Cesto prelejeme do tortovej formy dobre vymastenej maslom a pečieme pri 180 ° asi 30 minút – skúsime špajdlou. Necháme vychladnúť a plníme akýmkoľvek krémom – stačí aj len šľahačka.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

foto:  csaladireceptkonyv

You Might Also Like