Pikantné, sladké, chrumkavé. Vyberte si z 10 skvelých receptov ako pripraviť chutné krídielka

Majú skvelú chuť, cenovo sú ľahko dostupné, jednoduché varenie – to všetko robí z kuracích krídeliek jedným z najobľúbenejších jedál. Existuje veľa spôsobov, ako ich pripraviť, používajú sa pri šalátoch, teplých občerstveniach, pečú sa v rúre, na grile, pri príprave sa často používajú rôzne druhy marinád a omáčok. Aj výber korenín je len na vás – kari, rozmarín, šalvia, zázvor, všetky možné druhy papriky a podobne.

Receptov nájdete veľa, stačí si len vybrať ten jeden, ktorý je podľa vášho gusta.

Ako pripraviť kuracie krídelká:

Kuracie krídla so zemiakmi

Ingrediencie:

  • 800g krídeliek
  • 500 g zemiakov
  • Forma na zapekanie

Ingrediencie na výrobu marinády:

  • 1 polievková lyžička majonézy
  • Polovica polievkovej lyžice horčici
  • 2 polievkové lyžice sojovej omáčky
  • Soľ, korenie, cesnak, kari

Príprava:

Príprava marinády z majonézy, horčice a sójovej omáčky.

Kuracie krídelká a zemiaky naložte do majonézy a ponechajte v nej po dobu 3 hodín.

Krídelká a zemiaky dajte do formy na zapekanie, a pečte pri teplote 220 stupňov po dobu 40 minút.

 

Kuracie krídelká v sójovo-horčicovej omáčke

Ingrediencie:

  • 700g kuracích krídeliek
  • 2 polievkové lyžice horčice
  • 2 polievkové lyžice majonézy
  • 2 polievkové lyžice sojovej omáčky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Korenie Khmeli-Suneli

Príprava:

  1. Zmiešajte majonézu so sojovou omáčkou, horčicou, korením, roztlačte cesnak a pridajte aj ten.
  2. Umyté a osušené krídeľka vložte do pripravenej marinády a ponechajte ich 2-3 hodiny v chladničke.
  3. Krídelka rozložte na plech na pečenie v predhriatej rúre na 180 stupňoch po dobu 20 až 30 minút.

 

Kuracie krídelká v cestíčku

Ingrediencie:

  • 6 kuracích krídeliek
  • 3 vajcia
  • 50 gramov múky
  • Soľ, korenie podľa chuti

Príprava:

  1. Zmiešajte múku, vajcia, coľ a korenie. Vznikne vám cesto.
  2. Krídelka nakrájajte na polovicu, posoľte, pokoreňte a obalte v cestíčku.
  3. Pripravte si panvicu, ktorú potrite olejom.
  4. Krídelka smažte na oboch stranách, je potrebné aby bolo dobre opečené.

 

Pikantné krídla

Ingrediencie:

  • 20 kuracích krídeliek
  • 4 strúčiky cesneku
  • Polovica lyžice sojovej omáčky
  • 1 polievková lyžica citronovej šťavy
  • 1-2 lyžice papriky
  • Soľ a korenie podľa chuti

Príprava:

  1. Dôkladne umyte kuracie krídelka a osušte ich papierovou utierkou.
  2. Zlisujte cesnak v lise.
  3. Pridajte do krídeliek citronovú šťavu, papriku, cesnak, sojovú omáčku, okoreňte a posoľte podľa chuti.
  4. Kuracie krídelka nechajte v marináde 2-3 hodiny.
  5. Dajte krídelka smažiť, a podávajte ich za horúca.

 

Kuracie krídelka s parmezánom zapekané v trúbe

Ingrediencie:

  • 3 litre studenej vody
  • ¼ lyžice soli
  • 1 bobkový list
  • 1 lyžička sušeného tymiána
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • 1 lyžička sušeného rozmarína
  • 1,5 – 2 kg kuracích krídeliek
  • 8-10 strúčikov cesnaku
  • 3-4 polievky olivového oleja
  • 1 polievková lyžica čerstvo mletého čierneho korenia
  • 2 lyžičky červenej papriky
  • 2 polievkové lyžice strúhanky
  • 1 lyžica jemne strúhaného parmezána
  • 70-80 gramov balzamikového octu

Príprava:

1. Nalejte vodu do veľkého hrnca. Pridajte ocot, soľ, bobkový list, tymian, oregano,        rozmarín a počkajte, kým voda začne vrieť. Potom vložte krídelka a varte 15 minút.
2. Krídla položte na rošt alebo dosku, nechajte ich 15 minút chladnúť.
Krídelka osoľte.
3. Do veľkej misky pridajte cesnak, olivový olej, čierne, červené korenie a dobre premiešajte.
4. Krídelka vložte do vytvorenej marinády, premiešajte. Posypte ich strúhankou, znova premiešajte. Pridajte parmezán.
5. Krídla položte na plech na pečenie, potrite olivovým olejom a posypte zvyšným parmezánom.
6. V rúre pečte na 230 stupňov 20-25 minút, nech nadobudnú zlatohnedú farbu.

 

Kuracie krídelká pečené na citrone

Ingrediencie:

  • 500 gramov kuracích krídeliek
  • 200 gramov granulovaného cukru
  • 500 ml vody
  • 3 citrony
  • Čierne mleté korenie podľa vkusu

Príprava:

  1. Pripravte si cukrový sirup, pridajte citrony a varte 20 minút.
  2. Rúru ohrejte na 180 stupňov.
  3. Potrite krídelka paprikou, vložte na plech a polejte ich sirupom s citronmi.
  4. Krídielka pečieme po dobu 35-40 minút.

Kebab z kuracích krídeliek

Ingrediencie:

  • 15 kuracích krídel
  • 1 cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 1 zväzok petržlenu
  • 1 zväzok kôpru
  • Koriander
  • Škorica
  • 2-3 lyžice majonézy
  • Sojová omáčka podľa chuti

Príprava:

  1. Do krídel pridajte jemne nakrájanú paradajku (bez kože), cibuľu, papriku a ostatnú zeleninu.
  2. Pridajte koriander, škoricu, majonezu a sojovú omáčku.
  3. Všetko premiešajte rukami.
  4. Nechajte marinovať 2 hodiny.
  5. Marinované krídelka položte na rošt grilu.
  6. Oheň nemôže byť príliš veľký, aby krídelka nezačali horieť.
  7. Krídelka otáčajte, aby boli vyprážané z každej strany, ak chcete, aby boli rýchlejšie spravené, prepichnite ich na rôznych miestach.

Cesnakové kuracie krídla

Ingrediencie:

  • 1 kg krídeliek
  • 1 polievková lyžica vínneho octu
  • 1 cibuľa
  • 6 strúčikov cesneka
  • 2 nakrájané čili papričky
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • 1 lyžica mletej korenistej papriky
  • 60 ml olivového oleja
  • Oregano
  • Soľ podľa vkusu

Príprava:

1. Narežte krídelko na dve časti, posoľte.
2. Cibuľu nakrájajte na tenké polkruhy.
3. Príprava marinády : zmiešajte ocot, olivový olej, cibuľu, cesnak, chili, papriku a oregano.
4. Krídla vložte do marinády, dajte do chladničky na 3 hodiny.
5. Vložte krídla spolu s marinádou na plech na pečenie.
6. Plech nepokrývajte ničím, pečte pri teplote 180-190 stupňov asi 40-50 minút.

 

Kuracie krídla v medovej omáčke

Ingrediencie:

  • 500 gramov krídeliek
  • 60 gramov medu
  • 140 gramov sojovej omáčky
  • Šťava z polovice citrona
  • 20 gramov zázvoru
  • 10 gramov kari
  • Soľ podľa chuti
  • 70 ml rastlinného oleja

Príprava:

  1. Zmiešajte všetky ingrediencie, vznikne marináda, ktorou zalejete krídelka.
  2. Nechajte hodinu na chladnom mieste.
  3. Prichystajte si veľkú panvicu, polejte ju olejom a položte krídelka.
  4. Smažte ich zo všetkých strán.
  5. Zalejte ich zvyšnou marinádou, zmenšite oheň a smažte ešte asi 15 minút.
  6. Kuracie krídla v medovej omáčke sú pripravené na použitie.

Kuracie krídla na pive

Ingrediencie:

  • 6 strúčikov cesnaku
  • 10 gramov kari
  • 10 gramov soli
  • 1 kg kuracích krídeľ
  • 1,5 litra svetlého piva

Príprava:
1. V mixéri rozmixujte cesnak, pridajte kari a soľ.
2. Umyte a narežte krídelká.
3. Krídeľka položte 1 hodinu na chladné miesto.
4. Položte kuracie krídla na plech na pečenie a zalejte pivom.
5. Plech vložte do predhriatej rúry na 220 stupňov po dobu štyridsiatich minút.

Po upečení kuracích krídeliek ich položte do hlbokej misky a polejte omáčkou, ktorá vznikla pri zapečení.

Existuje veľa receptov, ako možno pripraviť kuracie krídelká, a preto je iba na vás, čo si vyberiete.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: takprosto.cc

You Might Also Like