Perfektný recept na dokonalú piškótu, tak ako ju robili naše babičky!

Mliečne piškótové cesto sa od klasickej piškóty, akú robíme bežne doma, veľmi nelíši. Za vyskúšanie však stojí, pretože je veľmi jemné a príjemne chutí tak v bublanine ako v jednoduchých tortách. Rozdiel je však v tom, že v tomto prípade pracujeme s horúcim mliekom. Poďme sa pozrieť, ako takéto cesto upiecť.

Potrebujeme:

1,2 dl mlieka

60 g masla

165 g múky (ja používam polohrubú, nič sa však nestane ak dáte hladkú)

1 prášok do pečiva

165 g cukru

3 vajcia

1 vanilkový cukor

štipka soli

Postup:

Rúru si predhrejte na 175 stupňov a plech alebo formu si vysteľte papierom na pečenie. Na toto cesto je lepší papier ako maslo a múka. Dobre premiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Maslo s mliekom nechajte ohriať na sporáku a čakajte až kým sa maslo nerozpustí. Neohrievajte na plnom plyne, lebo mlieko začne vrieť. Aby recept vyšiel správne, malo by byť mlieko iba horúce.

Zatiaľ si šľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom. Potom vajcia zmiešame s múkou a jemne premiešavame, aby sa nám spojili. Keď je maslo roztopené a mlieko horúce pomaličky ho vlejte do pripraveného cesta. Pečte pri teplote 175 stupňov približne polhodinu.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like