Pečené zemiaky po austrálsky: Jednoduché, chutné a hlavne originálne!

Konzumné zemiaky väčšinou používame ako prílohu a nepremýšľame nad spôsobmi, ako by sa dala ich príprava obmeniť. Aká škoda! Keby sme to robili, mohli sme byť ako Austrálčania.

Tí presne vedia, čo s konzumnými zemiakmi robiť, aby neboli len obyčajnou prílohou, ktorá je buď pečená, varená, rozmixovaná alebo usmažená vo forme hranolčekov. Tento recept na fantastickú večeru Vás úplne dostane!

Čo budete potrebovať?

  • 1 kg zemiakov
  • rozmarín podľa chuti
  • 3 PL olivového oleja
  • korenie podľa chuti
  • morskú soľ podľa chuti

Ako na to?

Zemiaky uvarte v celosti aj so šupkou v osolenej vode. To, že sú správne uvarené spoznáte tak, že keď do nich pichnete vidličkou, vojde do nich ako do masla.

Rúru si dajte predhriať na 230 stupňov.

Celé zemiaky zo všetkých strán potrite olivovým olejom a naskladajte ich na plech vedľa seba tak, aby sa navzájom nedotýkali. Vezmite si polievkovú lyžicu a na mäkké zemiaky, jednu po druhom, lyžicou zatlačte. Zemiaky by sa nemali rozdrviť, iba by ste z nich mali urobiť hrubú placku. Zemiaky opäť potrite olivovým olejom a posypte nasekaným rozmarínom, prípadne inými aromatickými bylinkami.

Pečte pri teplo 230 stupňov 20-25 minút, do zlatista. Podávajte horúce s kyslou smotanou, alebo čerstvou zeleninou.

Prajeme dobrú chuť!

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

 

zdroj : prosvet.cz

You Might Also Like