Pečené zemiaky plnené zmesou syra, cesnaku a cibuľky s vajíčkom navrchu: Chutná večera, hotová behom chvíľky

Dnešný recept zahŕňa výbornú zmes syra, cibule a cesnaku, ktorou sú naplnené zemiaky. Vršok uzatvára celé vajíčko, ktoré je posledným dielom zemiakovej skladačky.

Rýchla večera, pri príprave ktorej nespotrebujete ani veľa riadu.

Ingrediencie

2 veľké zemiaky

1 stredná cibuľa, nakrájaná

4 malé vajíčka

4 strúčiky cesnaku, jemne pokrájané

100 g syra, nastrúhaného

2 lyžice olivového oleja/1 lyžicu masla

čerstvá pažítka, pokrájaná

soľ a mleté čierne korenie

 

Postup

Predhrejte rúru na 200 °C. Umyte zemiaky, ľahko prepichajte vidličkou a dajte piecť na 30 až 40 minút, kým nebudú mäkké. Potom nechajte vychladnúť.

Vo veľkej panvici rozohrejte olej, zmiešajte nakrájaný cesnak a cibuľu a opekajte asi 5 minút.
Zemiaky pozdĺžne rozpoľte a vydlabte.

Vydlabanú časť zemiakov pridajte do panvice spoločne so syrom, soľou a korením. Dobre premiešajte.
Zemiaky preložte na plech vyložený papierom na pečenie.

Naplňte vzniknutou zmesou zemiaky a urovnajte povrch lyžicou tak, aby vznikli vnútorné kúty pre vajíčko.
Posypte pažítkou a rozklepnite do každého zemiaku vajíčko.

Pečte na 200 °C 10 až 15 minút, kým nebudú bielky úplne upečené a žĺtky ešte mäkké.

Dobrú chuť!

Videorecept TU!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like