Pečené kura so zemiakmi a zeleninou na štýl kebabu! Keď urobím toto jedlo, celá moja rodina sa zalizuje!

Ak máte radi kebab, iste oceníte tento recept, pretože si môžete vytvoriť toto lahodné jedlo aj v domácich podmienkach. Stačí Vám kuracie mäso, zemiaky, zelenina a samozrejme korenie na dochutenie.

Už nemusíte behať do stánku a môžete si pripraviť kurací kebab doma v rúre. Mäso je neuveriteľne chrumkavé a šťavnaté v kombinácii s jemnými zemiakmi tvorí dokonalú chuťovú harmóniu.

Zloženie

1,5 kg kuracích stehien a krídel
1,5 kg zemiakov
tri hlavy cibule (veľké)
päť strúčikov cesnaku
4-5 lyžicou olivového alebo slnečnicového oleja
dve lyžice majonézy
1,5 lyžice horčice
soľ a čierne korenie – na chuť
červená sladká paprika
zelená cibuľa a čerstvý kôpor – pre ozdobu

Príprava

Cibuľu ošúpte a nakrájajte na prúžky, cesnak pokrájame na malé kúsky. Zmiešajte cibuľu a cesnak s horčicou, majonézou, a olejom. Dobre premiešajte. Pridajte soľ a korenie podľa chuti, potom i ostatné koreniny. Umyte a očistite mäso a vložte ho do hlbokej misy.

Zalejte kura pripravenou omáčkou a dobre premiešajte rukami. Mäso nechajte niekoľko hodín marinovať.

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na prúžky o šírke cca 5 mm. Vyložte plech papierom na pečenie a pridajte najskôr mäso a potom zemiaky.

Všetko premiešajte, aby sa tiež zemiaky obalili v marináde. Zakryte plech fóliou a pečte pri 200 stupňoch po 20-25 minút. Potom zložte fóliu a pečte ďalších 20-25 minút. Zemiaky a mäso by mali mať zlatú kôrku. Podávajte dozdobené s cibuľkou, alebo kôprom.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like