Pečené cukety so smotanovo-syrovou plnkou: Ľahký FIT recept, vďaka ktorému bude cuketa šťavnatá a chutná

Cuketa je konečne v obchodoch takže dnes si predstavíme tento skvelý receptík. Tí, ktorým rastie cuketa v záhrade za domom, majú o večeru postarané. Tí, ktorí ju nemajú, nech ju rýchlo utekajú kúpiť. Dnešná večera bude totiž veľmi zdravá.

Budete potrebovať:

1 cuketu

70 g tvrdého syra

100 g kyslej smotany

1 strúčik cesnaku

petržlenovú vňať podľa chuti

kôpor podľa chuti

soľ a korenie podľa chuti

slnečnicový olej

Postup prípravy:

Cuketu umyte, nakrájajte na plátky a osoľte, aby stiekla z vody.

Medzitým si nastrúhajte tvrdý syr a v miske ho zmiešajte so smotanou, pretlačeným cesnakom, nasekanými bylinkami, korením a soľou.

Na pekáč si dajte trochu oleja a naukladajte doň cukety. Na ne dajte za lyžicu smotanovo-syrovej zmesi a vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečte približne 20 minút.

Vaša večera bude krehká, šťavnatá a zdravá. Jedzte ešte teplé! Prajeme dobrú chuť.

zdroj: sovkusom.ru

You Might Also Like