Pripravte si túto chutnú dobrotu z mletého mäsa so syrom, vajcom a cibuľou, ktorá obsahuje okrem iného aj zemiakovú náplň. Môžete si tak dať mäso aj s prílohou v každom súste bez zbytočného riadu.
Zloženie
- 500 g mletého mäsa (bravčové mäso a hovädzie mäso)
- 3 varené vajcia
- 1 cibula
- 3 polievkové lyžice varených krájaných zemiakov
- syr
- majonéza
- 3 až 4 polievkové lyžice mlieka
- petržlen
- soľ
- korenie
Príprava
Mäso dochuťte soľou a korením. Umiestnite ho na kus hliníkovej fólie a uhlaďte ho. Na mäso poukladajte na kúsky nakrájanú cibuľu, strúhané vajcia, nakrájané zemiaky a posypte strúhaným syrom. Potom zabaľte mäso do fólie ako roládu a pečte po dobu 45 minút pri 200 stupňoch v rúre. Medzitým pripravte omáčku. Zmiešajte mlieko, syr a majonézu. Túto omáčku nalejte na roládu, opäť zabaľte a pečte ďalších 15 minút. Nakoniec nakrájajte a môžete podávať.
Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.
zdroj: ketkes.com