Parádny recept na nepečené orechové rezy. Bude sa zalizovať celá vaša rodina!

Dnes vám prinášame recept na nepečené orechové rezy, ktoré potešia nejedného milovníka sladkých zákuskov. Recept je síce náročnejšie, ale iste stojí za to. Napíšte nám do komentárov, ako sa vám podaril a nezabudnite pridať fotografiu svojho dielka.

Ingrediencie:

Nepečené cesto:
600 g cukru
20 polievkových lyžíc vody
250 g masla alebo margarínu
600 g sušienok, napr. Bebe
600 g mletých orechov
100 g čokolády na varenie
2 polievkové lyžice kakaa

Poleva:
50 g čokolády na varenie
1 polievková lyžica kakaa
slnečnicový olej

Pracovný postup:

Cukor rozpustíme vo vode; pre rýchlejší proces môžeme mierne zahrievať na platni. Potom pridáme rozomleté sušienky, maslo, orechy, a ak chcete, rum. Dobre prepracujeme a spojíme všetky suroviny do jednotnej hmoty.

Cesto rozdelíme na dve časti; do jednej polovice vmiešame nastrúhanú alebo nasekanú čokoládu a kakao, druhú polovicu necháme bez úpravy.

Plech alebo inú vhodnú formu vyložíme papierom na pečenie a začneme vrstviť. Najprv rozložíme tmavú hmotu, povrch pekne urovnáme, potom dáme svetlú, na ňu zvyšok tmavé a hore príde opäť svetlé cesto. Vždy dbáme na uhladený povrch predchádzajúcej hmoty. Povrch zákusku môžeme prikryť papierom na pečenie a zaťažiť napr. ďalším plechom alebo aj knihami, záleží na vás, čo máte po ruke. Vložíme do chladničky a necháme vychladiť.

Medzi tým si pripravíme polevu:

Rozpustíme si čokoládu, pridáme kakao a tuk. Vymiešame na hladkú zmes.

Nakoniec:
Z chladničky vyberieme plech, odstránime záťaž a papier a povrch zákusku polejeme polevou. Necháme najlepšie cez noc odpočívať.

Dobrú chuť!

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like