Originálny trdelník na plechovke upečený v rúre. Chutí skoro ako ten zo Skalice

Z tejto dávky vám vyjde 6-7 kusov! Vydarili sa naozaj dobre, u nás sa stal hneď favoritom!

 

Prísady:

  • 60 dkg hladkej múky
  • 2 žĺtky
  • 10 dkg roztopenej hery
  • 6 pl práškového cukru
  • 1 droždie
  • 1 čl soli
  • 5 dl mlieka
  • citrónová kôra
  • 1 vanilkový cukor

 

Prípravy:

Pripravíme si kysnuté cesto. Plechovky zabalíme do alobalu a potrieme olejom.

Vyvaľkané cesto nakrájame na 2cm široké pásiky a namotáme ich na plechovky, tak aby sa každý pás trošku prekrýval.

 

Natočené cesto potrieme roztopenou ramou a posypeme cukrom alebo kto čo má rád. Rúru nastavíme na gril a plechovky pečieme postavené na plechu. (ak nemáte gril tak zapnite pečie z vrchu aj zospodu). Ak ich vložíte poležiačky bude treba otáčať. 200°C a treba ich sledovať lebo sú za chvíľu hotové. Hotové trdelníky som zabalila do celofánu.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like