Originálny recept z indickej kuchyne – Rýchle kurča na kari.

Tento veľmi rýchly recept si doma pripravujeme vždy, keď nemám náladu vymýšľať niečo nové a chcem zažiť súzvuk dokonalých výrazných chutí. Kari nemá každý rád, preto odporúčam naozaj len milovníkom, pretože chuť je v tomto prípade naozaj prenikavá. Potrebovať budete pár základných surovín a výsledok vás naozaj príjemne prekvapí.

Budete potrebovať:

  • kuracie prsia 400 gramov
  • kokosové mlieko v plechovke
  • kari korenie
  • kurkuma
  • muškátový oriešok
  • červená paprika
  • maslo alebo kokosový olej
  • trošku vody
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • šťava z polovice citróna
  • soľ, korenie
  • chilli papričky

Postup:

Tento recept som si dohromady dala sama z niekoľkých receptov a rád jedného šéfkuchára a myslím si, že vcelku sa mi podarilo zachytiť všetky chute, ktoré by v dobrej kari omáčke mali byť. Na začiatku si vždy umyjem kuracie prsia, nakrájame ich na kocky a trochu nasolím, okorením a pridám trošku červenej sladkej papriky. Na kokosovom oleji a na veľkom plameni si zľahka opečieme kuracie mäsko, pokiaľ je treba podlejeme trošku vodou alebo kuracím vývarom. Mäso odstavím a v panvici si nechám výpek. Prilejeme trochu vody a pridám 2 lyžičky karí, 2 lyžičky kurkumy, trošku muškátového orieška. Všetko dávam väčšinou od oka a to isté odporúčam aj vám.

Očistím si cesnak a pretlačiť ho ku korenia. Celé to Povaríme asi 10 minút tak, aby to bublalo. Po 10 minútach pridávam chilli papričky pre ostrú chuť a šťavu z polovice citróna. Prilejeme aj kokosové mlieko. Keď začne omáčka opäť vrieť, vložím do panvice znova mäsko a varím to ešte asi 15 minút na miernom ohni.

Medzitým si pripravím ryžu a skúšala som už aj špagety, ale predsa len nie je to ono. Na záver to ešte zvyknem posypať vňaťkou, ak mám čerstvú. Omáčka by mala byť ostro kyslá s prenikavou chuťou kari korenia. Dobrú chuť.

You Might Also Like