Oriešková kráľovská torta s jemným nadýchaným krémom – pripravenú ju máte za 30 minút!

Už názov tohto receptu napovedá, že sa bude jednať o niečo naozaj veľkolepého . Je tomu skutočne tak. Tento nadýchaný krémový dezert v kombinácii s jemným cestom poteší nielen kráľa a kráľovné.

Kráľovsky sa však u Vás určite bude cítiť každý, komu túto dobrotu naservírujete ku káve, či čaju. Príprava je veľmi jednoduchá, a preto nestrávite v kuchyni dlhé hodiny. Tento recept je jednoducho ideálny!

zloženie

  • 9 vaječných bielkov
  • 9 lyžíc cukru
  • 3 lyžice jedlej sódy
  • 6 lyžíc bielej múky
  • 15 lyžíc mletých orechov

pre krém

  • 9 žĺtkov
  • 200 g cukru
  • 5 sáčkov vanilkového cukru
  • 250 g masla alebo margarínu

Pro ozdobu

  • 2 kocky domáce čokolády
  • 2 lyžice oleja

Príprava

Pripravte cesto:

Bielky vyšľahajte so soľou, cukrom a sódou. Potom pridajte orechy a múku. Rozdeľte cesto na tri diely a každý z nich upečte zvlášť na plechu.

Pripravte krém:

Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom zohrejte v parnom kúpeli a miešajte, kým zmes nezačne tuhnúť. Potom odstráňte z tepla a vmiešajte maslo do jemného krému.

Poskladajte tortu:

Položte prvú vrstvu cesta, potom krém, cesto, krém a opäť cesto.

Nakoniec pripravte čokoládovú polevu:

Zmiešajte čokoládu s olejom a zohrejte. Touto zmesou polejte tortu a nechajte stuhnúť v chladničke pred podávaním.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: bucatarulpriceput.ro

You Might Also Like