Orechová torta plnená vanilkovým krémom a polevou z fanty!

Pri pohľade na názov tohto dezertu ste sa možno trošku zarazili. Fanta je predsa veľmi známy sýtený nápoj s pomarančovou príchuťou! A práve takú chuť má torty, ktorá môžete pripraviť podľa nasledujúceho receptu.

Aj keď sa to zdá neuveriteľné, naozaj je to tak. Ak poznáte nejakého milovníka Fanty, iste ho týmto tortou milo prekvapíte. Pochutí si na ňom však naozaj každý a jeho príprava je veľmi jednoduchá.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

zloženie cesta

  • 5 lyžíc múky
  • 5 vajec
  • 5 lyžíc cukru
  • 5-6 lyžíc drvených orechov
  • ½ sáčku prášku na pečenie

zloženie krému

  • 200 g masla pri izbovej teplote
  • 500 g čerstvého tvarohu
  • 1 esencia vanilky,
  • Kôra z 1 citróna
  • 150 g práškového cukru

zloženie polevy

  • 700 ml nápoja Fanta
  • 4 lyžice cukru
  • 2 vanilkové pudingy
  • 1-2 lyžice drvených orechov pre ozdobu

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Pre cesto vyšľahajte bielky s trochou soľou a cukrom. Pena by mala byť pevná a lesklá. Pridávajte žĺtky, vlašské orechy a múku spolu s práškom do pečiva. Všetko premiešajte, vložte do plechu s papierom na pečenie (rozmery – 25 × 35 cm) a vložte do rúry na 170 stupňov po dobu 30-35 minút.
  • Na prípravu krému všetky ingrediencie vložte do misky a premiešajte – prísady by mali byť pri izbovej teplote. Krém vložte do chladničky a nechajte stuhnúť.
  • Poleva – Pripravte puding, ako je uvedené na obale, s tým, že namiesto mlieka použijete nápoj Fanta. Miešajte, kým nestuhne (rovnako ako mliečny puding). Premiešajte a navrstvite na cesto, na ktorom je navrstvený tvaroh. Nechajte stuhnúť niekoľko hodín v chladničke a potom podávajte posypaný tortu nadrceným orechy.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: suntgospodina.net

You Might Also Like