Omrzel vás obyčajný chleba vo vajíčku? Krajce len uložte na plech, zalejte cesnakovou zmesou a na smaženú klasiku si už nespomeniete!

Jednoduché a pritom fantasticky chutné. Zabudnite na prípravu chleba vo vajíčku na panvici! Takto pripravíte všetko naraz na jednom plechu, rýchlejšie a ešte oveľa chutnejšie!

Každý z Vás pozná klasický vyprážaný chlebík vo vajíčku. Kto by ho nemiloval. Ale teraz som skúsila ešte niečo lepšie! Moja rodina bola z tohto nadšená, a navyše ide o oveľa zdravšiu verziu, ktorú určite oceníte!

Čo budeme potrebovať:

  • Starší chlebík nakrájaný na krajce
  • 200 ml sladkej smotany (môžeme použiť aj šľahačku, je to ešte chutnejšie)
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 4 vajcia
  • Strúhaný syr, soľ, korenie, zelené bylinky (alebo iné prílohy podľa chuti)

Takto budeme postupovať:

Postup:

Starší chleba uložíme na plech vymastený trochou masla. Smotanu dobre premiešame s vajíčkami a prelisovaným cesnakom a ostatnými prísadami.

Jednoducho zalejeme, bohato posypeme strúhaným syrom, vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180-200 stupňov asi 20-25 minút.

Je to skutočne vynikajúci, ešte lepšie než obyčajný chlieb vo vajíčku.

Dobrú chuť

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like