Od mojej susedky som získala tento recept na fitness morčacie kúsky v jogurtovej marináde. Môj manžel si ich nevie vynachváliť!

Morčacie mäsko, ktoré je trochu suchšie som vďaka susedke začala pripravovať tak ako si ukážeme v dnešnom recepte a  po upečení je šťavnaté práve vďaka jogurtu. Mäso môžete marinovať 5 minút ale napríklad aj cez noc. Čim dlhšie, tým lepšie. Hlavnou zložkou je biely jogurt, prípadne môžete vyskúšať aj kyslú smotanu. Potom stačí už len vložiť do rúry a chutný obed alebo večera sú na stole.

Budeme potrebovať:

1 kg morčacích pŕs

1 veľký biely jogurt

kôra z jedného citróna

2 strúčiky cesnaku

1 lyžica horčice

soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Postup:

Morčacie prsia si umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky, no nie úplne malé. Vložíme ich do misky a zalejeme jogurtom. Pridáme citrónovú kôru, cesnak, horčicu a môžeme aj nejakú bylinku. Osolíme a okoreníme podľa chutí. Mäsko necháme marinovať cez noc.

Na druhý deň si rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia a mäso pečieme na papieri na pečenie približne 30-45 minút, záleží podľa rúry. Ja si k tomuto mäsu pripravujem grilovanú maslovú cuketu, prípadne opekané zemiaky a zeleninový šalát. Dobrú chuť.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: sovkusom.ru

 

You Might Also Like